Pension

Je gaat op vakantie, maar de ratten kunnen of mogen niet mee. Een jaarlijks terugkerend probleem waar veel rattenliefhebbers tegenaan lopen. Bij Stichting Ratjetoe kun je tijdens je vakantie jouw ratten onderbrengen, tegen een vergoeding uiteraard. De vergoeding is afhankelijk van het aantal kooien en het aantal ratten per kooi. Na het brengen van de ratten wordt er een pensionovereenkomst getekend en een borg geind. De borg bedraagt per rat het afstandsgeld dat op dat moment gehanteerd wordt. Helaas is dit nodig gebleken nadat enkele eigenaren met de noorderzon vertokken, onbereikbaar bleken en nooit meer hun “geliefde” ratten kwamen ophalen. Bij het ophalen van de ratten zal de borg uiteraard verrekend worden met de werkelijke kosten.

Vanwege de beperkte pensionmogelijkheden is het belangrijk tijdig een reservering te maken. Voor de zomervakantie-periode minimaal 3 maanden van te voren, vol is vol!

Wil je jouw ratten bij ons onderbrengen? Lees dan eerst de onderstaande informatie aandachtig door.

Voorwaarden

Ratten zijn groepsdieren en daarom nemen we alleen ratjes in pension die minimaal met zijn tweetjes samen zitten. Stichting Ratjetoe heeft een voorbeeldfunctie en we zouden het verkeerde beeld geven wanneer we het goedkeuren dat een rat alleen gehouden wordt.

De ratten kunnen worden gebracht met hun eigen kooi mits daar plaats voor is. Informeer eerst of dit werkelijk kan. Ook heeft Stichting Ratjetoe huisvestingseisen qua minimale afmetingen van kooien en het maximaal daarin te houden ratten. Deze gelden ook voor de pensionratten. We willen niet met twee maten meten en maken dus geen onderscheid qua huisvesting in de opvang, bij de herplaatsing en tijdens pension.

Ratten worden bij binnenkomst gecontroleerd of parasieten en gezondheid. Dieren met parasieten of andere besmettelijke aandoening kunnen worden geweigerd. Voor ratten met een chronische niet besmettelijke aandoening hangt het af of de behandeling voor het opvangadres te doen is. Informeer van te voren wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Mocht een rat tijdens zijn of haar verblijf ziek worden, dan zal deze de benodigde medische behandelingen krijgen. De kosten van de behandelingen worden opgenomen in de pensionkosten. Natuurlijk zullen wij de bonnen/facturen van de dierenarts bewaren, deze worden aangehecht/bijgevoegd bij de pensionverklaring.

Zwangere en zogende ratten worden niet toegelaten. Dit in verband met de bijkomende kosten en het feit dat voor het scheiden van de geslachten van de jonge ratjes (rittens) geen ruimte kan worden gereserveerd, aangezien hun aantal en geslacht vaak (nog) niet bekend is. Mocht een rat toch zwanger blijken en bevallen tijdens de pension-periode dan zullen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.